Tästä starttaa akkavaltaa liekkien keskellä-blogi, jossa tuon ilmi ajatuksien lisäksi etenemistä harrastuksen saralla. Blogissa kerron myös siitä, miten tavoite naisosaston johtajan paikasta edistyy. Ymmärtänette kuitenkin, että vaikka pyrin pitämään blogin sisällöin päivän valon kestävänä, en voi ihan kaikkia yksityiskohtia julkisesti kertoa.

 

Kuitenkin voisin tässä alkuun avata vähän syitä, että miksi VPKhon liittyminen kannattaa. Mikäli teillä tulee kysyttävää tai kiinnostus harrastusta kohtaan heräsi, tämän artikkelin lopusta löytyy parikin linkkiä, joiden kautta minut tavoittaa paremmin kysymysten osalta.

 

10 syytä liittyä VPKhon.

  • Opit varautumaan erilaisiin, yllättäviinkin tilanteisiin, sekä toimimaan niissä tilanteen vaatimalla tavalla. Myös kriisiviestintää on mahdollista harjoitella.
  • Hätäpuhelun soittamista, sekä ensiapu-taitoja harjoitellaan säännöllisesti, jolloin esim. onnettomuus-tilanteissa ei tarvitse panikoida, kun tietää miten toimia.
  • Alkusammutus-taidot on kaiken perusta. Opit käyttämään erilaisia alkusammutus-välineitä oikein. Perehdytään myös vanhemman mallisiin alkusammutus-välineisiin.
  • Käytännössä ilmainen harrastus. Tarvittavat varusteet tulee talon puolesta ilmaiseksi käyttöön, ja kaikenlainen kouluttautuminen menee palokunnan laskuun.
  • VPKhon liittyminen ei automaattisesti edellytä kovaa kuntoa. Ainoastaan hälytystehtäville osallistuvilta vaaditaan 18 ikävuoden lisäksi työterveyslääkärin tarkitus (pitää päästä hyväksytysti läpi), kuntotesti (läpäistävä hyväksytysti), sekä sammutustyökurssi.
  • Naisosastoon liittyminen ei edellytä kuntotestiä eikä lääkärin tarkistusta.16 vuoden ikä riittää naisosastoon pääsylle. Reipas asenne ja aktiivisuus on pelkästään plussaa.
  • Naisosastoon liittyminen ei edellytä, että lompakossa olisi hygieniapassi ja ensiapu-kortti. Nämä on mahdollista suorittaa palokunnan laskuun. Myös kaikki muu kouluttautuminen on naisosaston jäsenille ilmaista.
  • Naisosasto on tärkeässä asemassa palokunnan muun toiminnan tukemisessa. Naisosasto järjestää mm. myyjäisiä, sekä muonittaa hälytysosaston miehistöä pitkäkestoisten keikkojen jälkeen.
  • Nuoriso-osastoon pääsee jo 10-vuotiaana. Nuoriso-osastossa lapset/nuoret pääsevät harjoittelemaan tärkeitä taitoja, kuten ensiapua ja alkusammutusta.
  • VPK harrastuksena on toimiva keino estää lasten/nuorten ja miksei myös aikuisten syrjäytymistä. Hyödyllisten taitojen lisäksi myös kaikenlainen verkostoituminen on harrastuksen yksi etu muiden joukossa.

 

Mikäli sinulla heräsi kiinnostus tai muuten kysyttävää, voit lähestyä minua tämän oheisen sivun kautta. Yritän auttaa parhaani mukaan. https://www.facebook.com/Akkavaltaa-liekkien-keskell%C3%A4-1298504423517102/

 

Pysykäähän kanavalla, sillä lisää kuumottavia artikkeleita on luvassa.